Ouders en evangelisatie

Welke richtlijnen zouden de spirituele vrienden aan de spiritistische ouders geven met betrekking tot de verwijzing van kinderen naar de Evangelisatie bij de Spiritistische centra?


A: Hoewel thuis de school bij uitstek is waar het schepsel de breedste gunsten van de opvoeding moet krijgen, waar het gevoel en karakter gebeiteld wordt, herkennen wij de behoefte van de ouders om te zoeken naar andere maatschappelijke instellingen voor ondersteuning bij de opvoeding van hun nakomelingen, zo moeten ze hun kinderen in de juiste periode naar de school sturen, zodat ze onderwijs kunnen krijgen. Echter, mogen ze nooit vergeten om hen naar de evangelisatie te sturen waar de gezegend activiteiten de geestelijke vorming van kinderen en jongeren naar voren zullen brengen.
Er zijn spiritistische ouders die de fout ingaan door, in de naam van vrijheid en vrije wil, de kinderen ouder laten worden om deze of gene religieuze richting te kiezen die hun vorming in de wereld gaat aanvullen. Deze maatregel heeft verdriet en wanhoop, rouw en spijt, pijn en ontevredenheid veroorzaakt. Want zodra de kansen om te leren en het zaaien van het Evangelie in de juiste leeftijd verloren zijn, verhardt het hart als een  uitgedroogd land, het wordt dor en opstandige voor de goede beplanting; kostbare tijd van hulp en begeleiding zijn verspild. Het is pas dan dat de pijn, de harde klappen van beproeving, kan ontwaken om opnieuw te bou
wen.

Bezerra de Menezes (1982)

Livro: Sublime Sementeira, org. Miriam Masotti Dusi, Feb, 2012
Vertaling: D. M. Da Cruz)

<< Home       <<Nederlands-Archief